Mina D Todorović - Vir svetova

Nova izdanja romana za decu i mlade ”Vir svetova” i ”Gamiž”

Izdavačka kuća Portalibris objavila je reizdanja prve dve knjige iz trilogije „Virovi“ Mine D. Todorović: „Vir svetova“ i „Gamiž“. Do početka ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga, biće premijerno objavljen i treći deo serijala, pod naslovom „Magma“.

Knjige Mine D. Todorović o dvojici penzionisanih profesora – koji na volšeban način dospevaju u svet sa one strane stvarnosti i podmlađeni kreću u borbu protiv Zla – prvenstveno su namenjene mlađoj čitalačkoj publici.

Inspirisane tolkinovskom fantastikom i slovenskim narodnim bajkama, ove knjige donose koloplet načinjen od fantastičnih, humorističnih i, povremeno, zastrašujućih elemenata, u čijem središtu je potka o važnosti očuvanja životne sredine. Ovaj uzbudljivi, avanturistički narativ, redak je primer kvalitetnog i poučnog štiva u savremenom domaćem književnom stvaralaštvu za decu, tako da ne čudi, što pored najmlađih, u knjigama Mine D. Todorović, često uživaju i stariji čitaoci.

Oba naslova su bila u najužem izboru za nagradu Politikinog zabavnika za najbolju dečiju knjigu. A nova izdanja „Vira svetova“ i „Gamiža“ dopunjena su kratkim dodacima: „Od Vira do Gamiža“ i „Od Gamiža do Magme“.

Mina D. Todorović - ''Vir svetova'' i ''Gamiž''
Mina D. Todorović – ”Vir svetova” i ”Gamiž”