Branislav Janković - O vukovima i senkama

Niška promocija romana “O vukovima i senkama”

U petak, 21. oktobra, u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu, održaće se promocija knjige “O vukovima i senkama” Branislava Jankovića.

O knjizi će govoriti Dejan Stojiljković i autor Branislav Janković.

“O vukovima i senkama” je prvi roman niškog novinara Branislava Jankovića, koji je objavila izdavačka kuća Laguna, u ediciji “Meridijan”.

Ova knjiga je paralelna istorija Srbije, ali i paralelna priča o ljubavi koja spaja pripadnike sukobljenih strana, Senku i Vuka. U izmaglicama daleke prošlosti stari bogovi su ostavili ljudima Tajnu na čuvanje i nestali pred hrišćanima. Od tog vremena ne prestaje potraga za drvenom kutijom koja skriva Tajnu i Mudrost. Glavni junak romana Sibin Marković-Vuk, penzionisani major srpske vojske, iniciran je u „Verne“, organizaciju koja vekovima čuva drvenu kutiju. Prema njoj aspiracije ima i glavna junakinja, Senka Bogdanović, kao pripadnica antiterorističke organizacije Srpske pravoslavne crkve. U borbi za moćnu posudu koja krije tajnu spoznaje učestvuju i templari, komunisti i neke veoma poznate istorijske ličnosti. Prelomni trenuci srpske istorije u ovom romanu viđeni su očima onih koji su, kroz vekove, dolazili u dodir sa njom. Sveti Sava, princeza Olivera Hrebeljanović, Stevan Sinđelić, Aleksandar Ranković… bili su samo neki od čuvara Tajne.