Pripovedač

Nil Gejmen ponovo oživljava legendarnu seriju PRIPOVEDAČ

Nil Gejmen je obznanio da će biti producent, scenarista i narator u novoj verziji legendarne serije Džima Hensona Pripovedač (Storyteller).

Kompanija Džim Henson i producentska kuća Frimentl udružile su snage kako bi oživele popularnu seriju  s kraja 80-ih godina.

U staroj verziji, uloge su bile podeljene između stvarnih glumaca i lutaka, a izuzetno upečatljivu ulogu tajanstvenog pripovedača tada je odigrao Džon Hart.

Malo je poznato da je serija inspirisana studijama folklora i mitologije koje je pohađala Liza Henson, kćerka Džima Hensona.

Pisanje scenarija svih epizoda bilo je povereno oskarovcu Entoniju Mingeli, a u njima su obrađene razne bajke evropskih naroda.

Svet Pripovedača nastanjen različitim tajanstvenim i čarobnim likovima – divovima bez srca, začaranim prosjacima, ljudima-ježevima – istraživao je teme, kao što su: strah, čežnja, smrt i sudbina, kao i predstave o dobru i zlu.

Nova inkarnacija serije pod nazivom Pripovedač: Sedam gavranova (Storyteller: The Seven Ravens) predstaviće mistični svet stvoren kombinacijom narodnih priča, legendi i basni celog sveta, ali tako da bude u saglasnosti sa potrebama savremenih gledalaca sklonih kontinuiranom gledanju epizoda ili tzv. „bindžovanju“.

U fokusu priče naći će se devojčica koja kreće u avanturu kako bi spasila svoju sedmoricu braće pretvorenih u gavranove.

Gejmen je dobro poznat po svom radu na reinterpretacijama bajki i mitova, počev od kultnog strip serijala Sendmen, preko romana Američki bogovi s mitološkom osnovom, i romana Anansijevi momci nadahnutog afričkim folklorom, pa sve do zbirke Nordijska mitologija u kojoj se bavi reinpretacijom drevnih pripovesti naroda severnog dela Evrope.

Nil Gejmen
Nil Gejmen