Najveća priča ikada napisana

”Najveća priča ikada ispričana” Lorensa Krausa

Upravo je objavljen novi naslov beogradske izdavačke kuće McMillan – naučno-popularna knjiga Najveća priča ikada ispričana američkog teorijskog fizičara i kosmologa Lorensa M. Krausa.

Tumačeći žudnju za otkrivanjem nepoznatog, za nečim izvan okruženja koje možemo da iskusimo, autor nas vodi kroz istoriju otkrića, naročito u teorijskoj fizici i fizici čestica, koja su nas približila razumevanju otkuda mi ovde, u ovom i ovakvom kosmosu.

Pišući istovremeno atraktivnim, poetičnim i naučnim stilom, Kraus pripoveda priču s dubokom pronicljivošću naučnika i majstorskom veštinom pisca, a svojim tezama pokazuje da je stvarnost fantastičnija od svega što možemo uopšte i da izmaštamo.

Lorens Kraus (1954) je jedan od najpoznatijih kosmologa i popularizatora nauke u SAD-u. Tokom proteklih 30 godina napisao je deset naučno-popularnih knjiga posvećenih kosmologiji i generalno nauci. Mnoge od njih su postale bestseleri. On je takođe učestvovao u snimanju nekoliko dokumentarnih i naučno-popularnih filmova iz serije „How the Universe Works“.

Lorens Kraus
Lorens Kraus