Uroš Petrović - Mračne tajne Ginkove ulice

“Mračne tajne Ginkove ulice” u Novom Sadu

Pisac za decu i mlade Uroš Petrović srešće se sa čitaocima u Novom Sadu, u svečanoj sali Gradske biblioteke, Dunavska 1, u utorak, 15.11.2011. godine u 17 časova. Lagunin autor predstaviće svoju novu knjigu, “Mračne tajne Ginkove ulice – roman u zagonetkama”. Za goste na promociji biće upriličeno i gledanje trejlera na video bimu, kao i najava priča iz sledećeg dela serijala “Zagonetne priče”, čiji prvi nastavak doživljava već deseto izdanje.

“Mračne tajne Ginkove ulice” je uzbudljivi roman u boji, sazdan od napetih zapleta i teško dokučivih zagonetki. Glavni junak je zelenokosa devojčica Marta Smart, koja je osvojila čitaoce u već kultnoj knjizi “Misterije Ginkove ulice”. Ta knjiga je, pored velikog broja poklonika, dobila i nagrade “Neven” i “Gordana Brajović” za najbolju knjigu godine, i još uvek doživljava nova izdanja i prevode.

Za čitanje ove knjige neophodna je hladnokrvnost i odvažnost vrsnog pustolova, čiju bistrinu uma ne može da pomuti ni okruženje krcato bićima iz mraka, zastrašujućim zvucima i pretećim senkama.

Za uspešno rešavanje svih zagonetki i slavno privođenje ovog romana kraju, bez gledanja u rešenja (nerado priloženih na kraju knjige), neophodno je i mnogo više! To mogu samo retki i odabrani.

Laguna će ovom prilikom u prostorijama biblioteke napraviti prodajnu izložbu knjiga Uroša Petrovića, sa popustom od 20 odsto.