Krešimir Mišak

Krešimir Mišak u Domu omladine Beograda

Pisac naučne fantastike i autor naučne emisije „Na rubu znanosti“, Krešimir Mišak, održaće 19. novembra (20h) u Velikoj sali Doma omladine Beograda ekskluzivno predavanje „Svetla na nebu“.

Tema njegovog predavanja biće manipulacija ljudima i falsifikovanje naučnih činjenica zarad ostvarivanja finansijske i političke nadmoći, a u fokusu će biti fenomen globalnog zagrevanja, generisanje teorija zavera, pojave NLO-a…

Gostovanje je organizovao Centar novih perspektiva, uz podršku DOB-a, a ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, po ceni od 1500 dinara.

Krešimir Mišak je autentični novinar, rok muzičar i pisac naučne fantastike. Poznat je kao voditelj emisije „Na rubu znanosti“ koja se emituje na HRT-u od septembra 2002. Emisija je ubrzo postala vrlo popularna zbog polemisanja neobjašnjivih, paranormalnih fenomena i misterija.

Naučnu fantastiku je počeo da piše 1999. godine i od tada je napisao desetak kratkih SF priča od kojih je za dve zavredio SFERA nagradu za najbolju SF priču: „Svijet iduće sekunde“ 1999. godine i „Akvarij sa zlatnim ribicama“ 2004.

2005. godine objavio je svoju prvu knjigu, zbirku SF priča Zvjezdani rifovi, nakon čega se okreće publicistici i izdaje knjige Telepatija i telekineza (2006), Svjetla na nebu – hronologija istraživanja NLO-a (2010), Sve piše u novinama (…a ponešto i ne) (2010), Sretan Vam kraj svijeta… kakvog ste poznavali (2010), Putovati kroz vrijeme – zašto ne (2012) i Dečki, odjebite u skokovima (2013). Ima svoj bend pod nazivom „Hakuna Matata“, gde je gitarista i pevač.