Julijana Adamović

Julijana Adamović

Julijana Adamović rođena je 12.09.1969. godine u Bačkoj. Po zanimanju socijalni pedagog. Magistrirala dječju i adolescentnu psihijatriju.

Objavila je zbirku priča “Kako su nas ukrali Ciganima” (SN Privlačnica, Vinkovci, 2007), koja je nagrađivana kao najbolje debitatnsko djelo u Hrvatskoj 2008. nagradom “Kiklop” i kao najbolji prvijenac Slavonije nagradom “Ivana i Josipa Kozarca”, te je ušla u finale književnog festivala “Galovićeve Jeseni”, na temu “Dvojni identiteti”.

U decembru 2009. joj u izdanju VBZ-a, Zagreb izlazi zbirka kratkih priča “Konzerviranje”, a tijekom 2011. godine dobija stipendiju Ministarstva kulture RH za djelo u nastajanju pod radnim nazivom “Da ti pamet stane”. Isto je završila i sada čeka izdavača svađajući se sa recesijom.

Objavila i nekoliko stručnih radova i osvrta, te ilustrovanu brošuru za djecu žrtve/svjedoke u sudskom postupku “Luka na sudu” (prva i za sada jedina knjiga te vrste u Hrvatskoj). Proznim djelima zastupljena je u brojnim skupnim zbirkama i na portalima Booksa, Dekameronblog, Ajfekt, Kišobran, In Mag, Art-Anima, te u književnom časopisu Vijenac.

Piše i poeziju, ali to nerado priznaje.

Živi i radi u Vukovaru.