Konkurs za priče o zmajevima

Još devet dana za priče o zmajevima

Konkurs za priče o zmajevimaRok za prijem radova na konkurs za priče o zmajevima, koji je raspisao organizacioni odbor 12. Festivala fantastične književnosti iz Pazina, ističe 1. maja 2013. godine.

Na konkurs se primaju prozni radovi dužine do 18.000 slovnih mesta (računajući i praznine) iz žanrovskog spektra naučne fantastike, epske fantastike i natprirodne strave, koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili motive zmajeva.

Prihvataju se isključivo originalne priče koje do sada nisu objavljivane u štampanom ili elektronskom obliku, pisane na hrvatskom ili drugim jezicima s kojih nije potrebno prevoditi.

Priče treba slati na adresu: Pučko otvoreno učilište u Pazinu (za priče o zmajevima), Šetalište Pazinske gimnazije 1, 52000 Pazin, Hrvatska.

Uz priču odštampanu u jednom primerku na papiru, potpisanu imenom i prezimenom autora, treba dostaviti detaljne podatke o autoru u prilogu, uključujući kontakt-podatke, kraću biografiju i bibliografiju. U koverti s pričom obavezno treba priložiti i CD s pričom i beleškama o piscu u elektronskom obliku (u .rtf datoteci, bez posebnih formatiranja teksta).

Priče se ne rangiraju niti se posebno nagrađuju, ali sve one koje budu odgovarajućeg kvaliteta biće objavljene u zajedničkoj zbirci. Predstavljanje zbirke i autora zastupljenih priča biće održano na 12. Festivalu fantastične književnosti u Pazinu i Draguću, avgusta ove godine.