Iz štampe izašao horor roman “Mala braća”

Mala braća - Rik HautalaIzdavačka kuća “Paladin” objavila je, u okviru edicije posvećene horor književnosti “Košmar”, najpoznatiji roman američkog pisca Rika Hautale “Mala braća”. Ovo delo najzaslužnije je što je Hautala prošle godine od “Udruženja horor pisaca” (HWA) dobio “Brem Stoker” nagradu za životno delo.

Radnja romana prati dečaka Kipa Hauarda, koji je pet godina ranije bio svedok zastrašujuće smrti svoje majke. Nju su ubila misteriozna “mala smeđa stvorenja” koja Mikmak Indijanci zovu untsigahank ili “mala braća”. Ova monstruozna bića na svakih pet godina izlaze iz utrobe zemlje i kreću u potragu za hranom – ljudskim mesom. Kao i pre pet godina, i ovog puta, Kip će biti u prilici da se suoči sa svojim najvećim košmarom.

Rika Hautalu često nazivaju “drugim horor piscem Mejna” (prvi je, naravno, Stiven King). Objavio je više od trideset knjiga horor proze, a priče su mu se pojavljivale u američkim i međunarodnim antologijama i časopisima.

Roman “Mala braća” od ponedeljka će biti dostupan u svim bolje snabdevenim knjižarama, a već sada može da se naruči direktno od izdavača po ceni od 770 dinara.