Iz Lagune četiri nova fantastična naslova

Izdavačka kuća Laguna je u proteklih nekoliko dana, objavila četiri nova naslova iz domena fantastike: “Gospodar demona iz Karende” Dejvida Edingsa, “Laži Loka Lamore” Skota Linča, “Kraljev bukanir” Rejmonda E. Fajsta i “Artur i Maltazarova osveta” Luka Besona.

 

Dejvid Edings - Gospodar demona iz KarendeTreći roman iz fentezi serijala Malorijada, “Gospodar demona iz Karende”, najavljen je od strane izdavača kao veličanstvena priča o drevnim sukobljenim usudima koji se bore da prevladaju svetom. Priča počinje tako što moćna čarobnica Zandramas otima tek rođenog sina kralja Gariona i beži s namerom da iskoristi dete u obredu posle kojeg će zavladati Usud Tame. Garion s prijateljima kreće u potragu, ali im se na putu isprečavaju mnoge nepredviđene okolnosti, počev od srdačnog ali čudnog cara Zakata, koji družini ne dozvoljava da napusti njegov grad, pa do najezde demonskih hordi i strašne kuge. Garion i prijatelji moraju pronaći način da za nekoliko dana stignu u hram Ašabi ili će zla čarobnica odneti pobedu bez borbe.

 

Skot Linč - Laži Loka Lamore“Laži Loka Lamore” je roman koji nam predstavlja neobičnu grupu lopova i prevaranata, koja poslove obavlja zahvaljujući izuzetnim veštinama svojih članova. Oni su majstori glume, prerušavanja i improvizacije, a njihove žrtve – plemstvo, bogati trgovci i ostali pripadnici visokog društva. Grupa čije ime glasi “Gospodstveni nitkovi” svoje žrtve ostavlja bez reči, ne samo pljačkajući njihovo bogatstvo, već i načinom na koji to radi. Ipak, i takvi genijalci ponekad naiđu na tvrd orah. Stvari počinju da se komplikuju, kada previše uvereni u sopstvene veštine, odlučuju da opljačkaju jednog od najbogatijih plemića u gradu.

 

 

Rejmond E. Fajst - Kralje bukanir“Kraljev bukanir” je druga knjiga u fentezi serijalu Krondorovi sinovi. Radnja romana smeštena je deset godina nakon događaja opisanih u  prethodnoj knjizi iz serijala “Princ krvi”. Nikolas, treći sin princa Arute od Krondora, odbija blagodeti ali i sputanost dvorskog života, i zajedno sa svojim štitonošom Harijem, kreće u svet, ka pastoralnoj Krajdiji. Ubrzo po njihovom dolasku, Krajdiju napadaju pirati, koji u surovom naletu razaraju i pustoše grad. Pirati sa sobom odvode i dve devojke koje su Nikolas i Hari tek upoznali. Za brata budućeg kralja, to je sasvim dovoljan razlog da se sa svojim štitonošom zaputi u avanturu, čijih će razmera i opasnosti tek postati svestan.

 

Luk Beson - Artur i Maltazarova osvetaTreća knjiga o Minimojima “Artur i Maltazarova osveta” vodi nas u noć kojom se završava deseti mesečev ciklus i stvaraju uslovi za novu Arturovu posetu zemlji Minimoja i druženje sa Selenijom. U selu, Minimoji su pripremili veliku gozbu u njegovu čast, a mala princeza je obukla ružičastu haljinu. Ali Arturov otac odlučuje da baš tog, dugoočekivanog dana, prekine odmor u bakinoj kući. Kada su se spremali da krenu, pauk u Arturovu ruku stavlja zrno pirinča sa pozivom u pomoć. Nema sumnje, Selenija je u opasnosti. Izbezumljen od brige, Artur odlučuje da se sa svojim psom ipak vrati u kuću dede i bake i pomogne svojim malim prijateljima.