Inferno - Den Braun

”Inferno” u domaćim bioskopima od 12. oktobra

Podelite sadržaj:

Film „Inferno“, snimljen po istoimenom bestseleru Dena Brauna, u režiji Rona Hauarda, dobitnika Oskara za ostvarenje „Blistavi um“, biće premijerno prikazan 12. oktobra u beogradskom bioskopu „Sinepleks“ i u „Areni sinepleks“ u Novom Sadu – javlja RTS.

Stručnjak za simbole Robert Langdon, koga ponovo igra dvostruki oskarovac Tom Henks, budi se u bolničkom krevetu, pod sedativima i potpuno dezorijentisan, nesvestan trenutka kada je stigao u Firencu. Ubrzo saznaje da je pogođen u glavu i da ga je od smrti spasilo samo čudo.

Sijena Bruks (Felisiti Džons), inteligentna i zgodna mlada doktorka, čini sve kako bi profesoru simbologije pomogla da izmakne iz kandži Konzorcijuma – moćne organizacije koja ga besomučno goni kroz tri evropska grada.

Nekoliko suprostavljenih strana utrkivaće se oko jedne informacije – gde je skriveno misteriozno i smrtonosno remek-delo što preti čovečanstvu, koje je samo jedan čovek u stanju da nađe.

Scenario potpisuje Dejvid Koup, a u filmu igraju i Felisiti Džons, Omar Sija, Sidse Babet Knudsen, Ben Foster i Irfan Kan. Izvršni producenti su Dejvid Haustfolter, Den Braun, Ena Kalp i Viliam M. Konor.

Inferno će na redovnom repertoaru biti od 13. oktobra.