Hari Poter od oktobra kao e-knjiga

Dž.K. RoulingSedam knjiga o Hariju Poteru od oktobra će biti dostupno u elektronskom formatu, saopštila je autorka Dž.K. Rouling na otvaranju novog interaktivnog vebsajta ”Pottermore” koji će omogućiti čitaocima da prate sve avanture dečaka-čarobnjaka.

Autorka je tom prilikom jasno stavila do znanja da neće napisati i osmi nastavak priče o Hariju Poteru. ”Završila sam sa Harijem. Ne planiram da napišem još jedan nastavak. Sasvim sam sigurna da sam završila sve po pitanju ovog romana…Ali je bilo zabavno dok je trajalo”, rekla je ona novinarima.

Takozvane ”e-knjige” biće ekskluzivno dostupne na sajtu ”Pottermore” (www.pottermore.com) od oktobra i to na nekoliko svetskih jezika. ”Mislim da napredak ne možete zaustaviti. E-knjige su ovde i neće nestati. Kasnije od drugih i ja sam skinula e-knjige i to je izvanredna stvar za putovanje i naročito za decu. Radujem se što će i Hari biti dostupan u ovom novom formatu”, rekla je autorka.

U svetu je do sada prodato više od 400 miliona primeraka romana o Hariju Poteru i eknjige bi mogle da dođu do još veće publike. Lansiranje sajta upriličeno je tri nedelje pre premijere poslednjeg nastavka filma o Hariju Poteru, kojim će se završiti i jedna od najuspešnijih filmskih franšiza na svetu