Goran Skrobonja dobio nagradu “Jure Grando”

Goran SkrobonjaBeogradski pisac fantastike Goran Skrobonja je na Međunarodnom susretu izdavača “Put u središte Evrope” održanom proteklog vikenda u Pazinu, dobio nagradu “Jure Grando”, koja se dodeljuje istaknutim piscima horora.

“Veoma sam radostan zbog prve inostrane nagrade koju sam ove godine dobio za svoj književni rad”, otkrio je autor horor romana “Nakot” na svom Facebook nalogu i dodao da će mu ova nagrada omogućiti da se konačno posveti radu na svom novom romanesknom ostvarenju – prednastavku popularnog romana “Čovek koji je ubio Teslu”.

Vremena i inspirativnog okruženja će svakako biti, jer dobijena nagrada podrazumeva jednomesečni rezidencijalni boravak za pisca u Kringi, istarskom mestu poznatom po vampiru iz sedamnaestog veka Juri Grandu.

Ipak, ljubitelji literature o vampirima najverovatnije će ostati uskraćeni za još jedno slično delo iz pera Gorana Skrobonje, jer je roman “Čovek koji je ubio Teslu” prvenstveno alternativno-istorijska fikcija. Ali, sa piscima fantastike nikada se ne zna.