Nil Gejmen - Wayward Manor

Gejmen napisao scenario za video-igru o duhovima

Poznato je da je Nil Gejmen čovek sa mnogo talenata. Autor je mnogih popularnih i nagrađivanih romana, priča, scenarija za televizijske serije i grafičke novele, a odnedavno je svoju kreativnu energiju usmerio i na pisanje scenarija za kompjuterske igre.

Nakon objavljivanja svog najnovijeg romana “Ocean at the End of the Lane out of the Way”, Gejmen je najavio novi projekat na kome radi, kompjutersku igru “Wayward Manor”. Radnja igre se vrti oko duha koji pokušava da uživa u životu posle smrti, provodeći vreme u napuštenoj gotskoj kući. Međutim, dolazak smrtnika, odnosno novih vlasnika, preti da poremeti njegovo zadovoljstvo životom na drugoj strani postojanja. On mora da pronađe inventivne načine da ih zastraši i otera. Ali pri tom, počeće da otkriva i tajnu vlastite smrti, koja je bila nasilna – i zaslužena.

Prema Gejmenovim rečima, deo inspiracije za pisanje scenarija za “Wayward Manor” duguje svojim omiljenim filmovima: “Arsenik i stare čipke” (Arsenic and Old Lace), “Radosni duh” (Blithe Spirit) i “Čovek koji je došao na večeru” (The Man Who Came to Dinner).

Slavni pisac do sada nije želeo da otkriva rad na ovom projektu, poučen iskustvom iz sredine 90-ih kada je studio s kojim je takođe sarađivao na kreiranju igre, bankrotirao pre završetka projekta. “Wayward Manor” razvijaju nezavisni studiji “The Odd Gentleman” i “Moonshark”, a igra će biti dostupna na PC i Mac računarima kao i mobilnim uređajima.

Prvi deo igre se očekuje najkasnije do početka decembra ove godine, a ukoliko ona doživi očekivani uspeh, Gejmen će raditi i na njenim nastavcima.