Festival fantastike Zaječar 2011

Treći zaječarski Festival fantastike ove godine će se održati 23. i 24. septembra u Omladinskom centru Zaječara (ul. Sedmog septembra 2).

Prvog dana Festivala, u petak 23. septembra, program će početi u 20 časova predstavljanjem najvećeg srpskog udruženja ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” o kojem će govoriti prvi čovek udruženja Žarko Milićević. Zatim je na programu predstavljanje antologije domaće slipstrim proze “Apokalipsa juče, danas, sutra” objavljene u izdanju izdavačke kuće “Paladin”, o kojoj će govoriti priređivač Goran Skrobonja. Sledi promocija zbirke priča Jovana Ristića “Godine u magli”, a sam kraj prvog festivalskog dana rezervisan je za filmsku umetnost i predstavljanje stvaralaštva majstora specijalnih efekata Miroslava Lakobrije.

Program drugog festivalskog dana (subota 24. septembar), počeće u 17 časova organizovanjem radionice filmskih specijalnih efekata, koju će voditi Lakobrija. U 19 časova biće priređena revija zombi maski “Zombie Walk”. Dok će u 20 časova biti upriličena promocija izdavačke kuće “Tardis” o kojoj će govoriti Žarko Milićević u svojstvu tehničkog urednika i pisac Oliver Jovanović.

U 20.30 časova, Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac zaječarskoj publici će prirediti još jedno izdanje poznate TV emisije “Šok koridor” – ali uživo, a završni deo festivalskog programa u Omladinskom centru činiće koncert slovenačke grupe “Torul”.

Ipak, to neće biti kraj festivalskih dešavanja. Od ponoći u kafiću “Plan B” biće održan “Pure Gothic Party” u izvođenju DJ Akshe i Nenada Bekvalca.

Ulaz na sva festivalska dešavanja biće slobodan.