Bajke

Festival bajki i pripovedaka u Novom Sadu

Festival bajki i pripovedaka BajkodaniPovodom Svetskog dana bajki, 12. i 13. novembra 2013. godine u Novom Sadu biće održan drugi Festival bajki i pripovedaka “Bajkodani” – javlja Tanjug.

Manifestacija “Bajkodani” je projekat UG “Porodični vodič” i zamišljen je kao događaj koji će promovisati bajke i pripovetke sa ciljem očuvanja kulture pripovedanja.

Kroz slavljenje bajke podstiče se i pokazuje stvaralaštvo namenjene deci, mladima, ali i odraslima, stoji u najavi organizatora.

Program obuhvata čitanje bajki i pripovedaka, pozorišne predstave i edukativne radionice na temu bajki.

“Namera nam je da se deca, pored svojih korena, upoznaju sa raznovrsnošću i bogatstvom bajki i priča drugih naroda i narodnosti”, objasnili su organizatori.

Svoje učešće i podršku potvrdili su Muzej Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Galerija Matice srpske, Gradska biblioteka, Rusinski kulturni centar, Američki kutak, Francuski kulturni centar, Udruženje rusko-srpskog prijateljstva “Resurs”, Bažar, Kreativni studio Čarolija, Pozorištanca “Vragolani”, Pozorištanca “Teatrilo”, knjižara-klub “Serendipiti”, KIC “Mladost” iz Futoga i JP SPC Vojvodina, kao jedan od domaćina, kao i više vrtića i osnovnih škola iz Novog Sada i okoline.

Učešće je najavila i pozorišna trupa iz Hrvatske.