Stiven Hoking

Ediju Redmejnu ”Oskar” za ulogu Stivena Hokinga

Stiven HokingTridesettrogodišnji glumac Edi Redmejn dobitnik je Oskara za ulogu jednog od najblistavijih teoretičara fizike, Stivena Hokinga, u filmu “Teorija svega” (The Theory of Everything).

Film prati Hokingov život kroz tri decenije, i govori o njegovoj ljubavnoj priči s prvom surpugom Džejn Vajld i otkrivanju teške bolesti – neuromišićne distrofije, zbog koje je sada u invalidskim kolicima.

Po završetku snimanja filma, kritičari su izarzili očekivanja da će ovo delo biti nagrađeno Oskarom, a to se pre dve večeri i ostvarilo u kategoriji za najbolju glavnu ulogu, kada je ugledno filmsko priznanje dodeljeno mladom Redmejnu, koji je do sada bio najpoznatiji po ulozi u filmu “Jadnici” prema istoimenom delu Viktora Igoa.

Stiven Hoking nije krio oduševljenje zbog Redmejnovog uspeha. Preko svoje fejsbuk strane čestitao je mladom glumcu sledećim rečima:

“Čestitam Ediju Redmejnu što je osvojio Oskara igrajući mene u ‘Teoriji svega’. Na momente sam stvarno imao utisak da gledam samog sebe na platnu. Odlično Edi, veoma sam ponosan na tebe”.

 

The Theory of Everything

 

{youtube}Salz7uGp72c{/youtube}