BAJKE: PRVIH SEDAM - Uroš Petrović

Druženje sa Urošem Petrovićem uz knjigu BAJKE: PRVIH SEDAM

U toku su Dečji dani kulture, koji se do 09. aprila održavaju u knjižari Delfi SKC. U petak 07. aprila od 19 časova sa najmlađim čitaocima će se družiti jedan od omiljenih pisaca za decu Uroš Petrović.

Naročiti povod za to biće knjiga Bajke: Prvih sedam, koja donosi priče malo drugačije od onih koje očekujemo kada govorimo o bajkama. To su priče iz života, ali takve da se u nekom trenutku otmu i izmeste iz stvarnosti.

Knjigu je maestralno ilustrovao Aleksandar Zolotić, renomirani crtač koji je radio ne samo za američkog stripskog giganta DC Comics već i za Dizni, čije je priče upotpunjavao svojim mapama.

Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, uspostavlja empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu.

U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.

I ovog puta Uroš Petrović za mališane priprema logičke zagonetke, a najuspešnije odgonetače očekuju lepe nagrade.

A pokloni su obezbeđeni i za sve one koji se tokom Dečjih dana kulture odluče za kupovinu knjiga u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs. Sve njih očekuje besplatan primerak aprilskog izdanja časopisa Bukmarker.