Dejan Ognjanović - ''Zavodnik''

Uskoro novo izdanje romana ”Zavodnik” Dejana Ognjanovića

Podelite sadržaj:

Tokom oktobra bi iz štampe trebalo da izađe drugo izdanje horor romana „Zavodnik“ Dejana Ognjanovića. Roman je prvi put objavljen 2014. godine kao samizdat, a tokom narednog meseca biće publikovano novo izdanje kao prva knjiga edicije „Gluvo doba“ novosadske izdavačke kuće „Orfelin“.

Radnja romana se odvija u ruralnoj sredini, bavi se folklornom mistikom i sujeverjem, a umesto pretnje direktnim nasiljem, veći naglasak je na osećanju jeze, strave, misterije i napetosti.

Priča predstavljena iz prvog lica, prati profesora iz grada, koji se ubrzo po svom dolasku u jedno zabačeno selo na jugoistoku Srbije, suočava sa mračnom tajnom natkriljenom nad dvoje učenika, bratom i sestrom o kojima se brine, naizgled, samo njihova baka.

U svom romanu Ognjanović istražuje kakve horor potencijale nudi paganska zaleđina srpskih narodnih verovanja, kakve tajne kriju polusrušene kuće, stara groblja, u korov zarasle njive, duboke šume, brda i mračne pećine u zabačenom, opustelom selu u brdima jugoistočne Srbije.

Pogovor za novo izdanje romana napisao je Đorđe Kadijević, reditelj kultnih filmova „Leptirica“ i „Sveto mesto“.

Naslovnu ilustraciju radi David Tankosić, a ispod teksta vam predstavljamo njenu radnu verziju.

Dejan Ognjanović - ''Zavodnik''
Dejan Ognjanović – ”Zavodnik”