K.Dž. Doerti - Noćna škola: Nasleđe

Laguna objavila drugi deo ”Noćne škole” K.Dž. Doerti

K.Dž. Doerti - Noćna škola: NasleđeGotski roman “Noćna škola: Nasleđe” K.Dž. Doerti, u domaće knjižare stiže u petak 18. jula. Reč je o drugom delu popularnog tinejdž-serijala u kome se prepliću ubistva, špijunaže, ljubavi, misterije i intrige.

K.Dž. Doerti je završila žurnalistiku, a na serijalu “Noćna škola” počela je da radi u želji da napiše politički triler. Ipak, nakon što je došla do više informacija o bratstvu “Bulingdon klub” sa Oksfordskog univerziteta i nakon što je posetila jedan internat u čijoj blizini živi, odlučila je da piše o mladima, koji odrastaju u sličnim okruženjima. U svom serijalu Doerti predstavlja Noćnu školu, tajno društvo čijim aktivnostima učenici ne smeju da prisustvuju.

Radnja romana “Nasleđe” hronološki se nastavlja na radnju iz prvog romana i prati povratak Eli na akademiju Simerija. Tokom prethodne godine ona je preživela tri hapšenja, dva raskida i jednu porodičnu katastrofu. Ipak, akademija je jedino mesto na kome se Eli oseća kao kod kuće, a taj utisak joj nimalo neće pokvariti novo poznanstvo sa zanesenjakom Karterom Vestom.

Međutim, umesto da joj pruže mirno utočište, drevni zidovi Simerije kriju pretnje kakve Eli nije mogla ni da zamisli. U velikoj opasnosti su učenici, ali i njena porodica, počev od tajanstvene bake, pa do odbeglog brata.

 

{youtube}UkZP9w6DZOY{/youtube}