Den Braun piše novi roman

Den BraunAutor bestselera “Da Vinčijev kod” Den Braun najavio je da piše novi roman koji će biti još jedan triler o profesoru Robertu Lengdonu, prenosi AP.

Harvardski profesor simbolistike bio je protagonista tri prethodna Braunova romana “Anđeli i demoni”, “Da Vinčijev kod” i “Izgubljeni simbol”.

Obraćajući se okupljenima na dobrotvornom skupu u Nju Hempširu, popularni pisac je juče kazao da je proveo godinu i po dana istražujući za svoju novu knjigu čije pisanje polako privodi kraju.

“Roman će biti smešten u Evropu, na najfascinantnijem mestu na kojem sam ikada bio”, kazao je Braun, odbijajući da otkrije bilo kakvu drugu pojedinost knjige.

Na pitanje kada će roman izaći, on je kratko odgovorio: “Kada bude gotov”, navodeći da njegov izdavač traži “dobre, a ne na brzinu napisane knjige”.

U toku razgovora sa prisutnima, Braun je evocirao svoje detinjstvo, rekavši da je kao dete bio podstican da postavlja pitanja o svemu, ali da ga je najviše interesovalo kako da pomiri nauku i veru.

“Kako da razumemo priču o Adamu i Evi u svetlu modernog evolucijskog znanja?”, upitao je 47-godišnji pisac, dodajući da su i vera i nauka neophodne da bismo shvatili sva velika pitanja kao što su “Odakle dolazimo?”, “Ko smo?” i “Šta se s nama događa kada umremo?”

(Tanjug)