Istrakon 2013

Danas počinje 14. konvencija ljubitelja fantastike “Istrakon”

Istrakon 2013U Pazinu se od 22. do 24. marta održava 14. “Istrakon”, konvencija naučne fantastike. Tema ovogodišnjeg izdanja konvencije su elementi, a dvodnevni program odvija se neprekidno od petka u 15 časova kada se otvara radionica stripa, pa do nedelje ujutro kada se organizuje kafa za sve učesnike konvencije.

Predstojeća dva dana i noći u pazinskom Spomen domu isprepletena su raznim događajima. Na bogatom programu su predavanja, tribine, okrugli stolovi, predstavljanja knjiga, filmovi, kvizovi, takmičenja, žanrovske izložbe, radionice i drugi interesantni sadržaji.

Zvanično otvaranje “Istrakona 2013” najavljeno je za petak u 19 časova, ali program počinje već od 15 časova kada će posetioci konvencije moći da uzmu učešće u radionicama ili društvenim igrama, a od 18 časova na programu je i prvo predavanje koje vodi Ivan Šimatović o štetnom dejstvu EM-polja i mikrotalasa.

Tokom drugog dana konvencije, u subotu 23. marta od 21.30 biće upriličeno i književno druženje na kome će jedan od organizatora Istrakona, Davor Šišović, predstaviti beogradskog pisca fantastike Gorana Skrobonju.

Kompletnu satnicu programa “Istrakona 2013” možete pogledati ovde.