Dani Čarobne knjige

Dan fantastike u Kulturnom centru Beograda

Dani Čarobne knjigeU okviru manifestacije “Dani Čarobne knjige” koja se održava povodom 10 godina postojanja izdavačke kuće “Čarobna knjiga“, u nedelju 29. septembra u 18 časova u Kulturnom centru Beograda biće priređena tribina “Mesto fantastike u savremenoj književnosti – kako je pisati, kako je objaviti”. 

O svojim viđenjima fantastike u savremenoj književnosti i autorskim iskustvima govoriće pisci: Goran Skrobonja, Oto Oltvanji, Zoran Stefanović, Darko Tuševljaković, Đorđe Bajić, Katarina Skokin, Ivan Lutz i Adrijan Sarajlija. Moderator je Dragoljub Igrošanac.

Pre tribine, od 17 časova, u istom prostoru biće organizovana promocija romana epske fantastike “Zemlje Ajaranda” Katarine Skokin i naučnofantastičnog romana “Zovite ju Zemlja” Ivana Lutza, a o knjigama će pored autora, govoriti i pisac Đorđe Bajić.

Paralelno sa održavanjem tribinskog programa i književnih promocija, Udruženje ljubitelja fantastike “Evenstar” će na bini održati program posvećen Hobitima, vilama i mitskim junacima.

Ulaz na sva dešavanja je slobodan.