Četvrta knjiga o Eragonu

Nasleđe - Kristofer PaoliniRoman “Nasleđe”, koji čini četvrti deo istoimenog ciklusa epske fantastike mladog američkog pisca Kristofera Paolinija, nedavno je objavljen na srpskom jeziku u izdanju “Čarobne knjige”.

Smešten u izmišljenom svetu Alageziji, serijal prati avanture jednog tinejdžera po imenu Eragon i njegovog zmaja Safire u borbi protiv zlog kralja Galbatoriksa.

Ciklus “Nasleđe” prvobitno je trebalo da bude trilogija, ali dok je radio na trećoj knjizi “Brisingr”, Paolini je zaključio da će serijal morati da se proširi i na četvrti nastavak. U jednom intervjuu pisac je govorio i o mogućem petom delu ciklusa. Ova knjiga bi predstavljala uvodni deo serijala i bila bi posvećena Bromu, junaku koji je Eragona podučio mačevanju, čarolijama i časti.

O romanu “Nasleđe” na sajtu izdavača piše sledeće: “Ne tako davno, Eragon je bio samo siromašni dečak sa sela, a njegov zmaj Safira samo plavi kamen u šumi. A onda se sudbina čitavog sveta sručila na njihova  pleća. Zajedno su vojevali i osvajali bitke, gajili nade, tugovali i radovali se. Ali, najveća i najvažnija bitka tek je pred njima, i od njenog ishoda zavisi sudbina sveta. Moraju da se suprotstave okrutnom Galbatoriks i pobede ga. Ako im to u ovoj konačnoj bici ne uspe, drugu priliku neće dobiti. Imaju li snage da svrgnu zlog kralja i povrate pravdu u Alageziju? Ako i uspeju u tome, koji je danak koji moraju da plate?”