Četrdeset dana - Uroš Timić

”Četrdeset dana” – novi roman Uroša Timića

U izdanju niškog Galaksijanisa upravo je objavljen roman „Četrdeset dana“ Uroša Timića, mladog pisca koji je pažnju ljubitelja fantastike privukao romanom prvencem „Osmi život“ – pobedničkim delom prošlogodišnjeg Laguninog konkursa „Literarni online inkubator“.

Njegov novi roman, „Četrdeset dana“, govori o trenutku nakon koga više ništa neće biti kao pre. Smrt, ljubav i potraga za životom biće okosnice priče o Stefanu, mladom čoveku obdarenom sposobnošću da vidi tajanstvenu silu, koja je uzročnik mnogih nesreća i tragedija u jednom selu.

Njegova borba, kako sa sopstvenim, tako i sa tuđim demonima, odvešće ga do starca Todora koji se suočava sa najuzvišenijim JA u sebi – nakon sopstvene smrti; do dečaka Pavla koji se svojski bori sa svojom traumom; i brojnih drugih junaka koji traže sopstveno spasenje.

Ova priča o umrlima, onome šta je ostalo nakon njih i onome s čime se suočavaju na drugoj strani egzistencijalne ravni, inspirisana je brojnim narodnim verovanjima i običajima.

Roman „Četrdeset dana“ trebalo bi da se pojavi u svim većim domaćim knjižarama tokom naredne nedelje.

Uroš Timić je rođen u Smederevu 1991. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na katedri za bbliotekarstvo i informatiku. Pored dva objavljena romana, autor je više nagrađivanih kraćih priča. Trenutno priprema zbirku kratkih proznih ostvarenja posvećenu svom velikom uzoru Edgaru Alanu Pou.