Branislav Janković - O vukovima i senkama

Branislav Janković u Pirotu potpisuje roman “O vukovima i senkama”

U petak, 17. februara, u 18 sati, na 13. Salonu knjiga i grafike u Pirotu, na štandu “Lagune”, svoj roman “O vukovima i senkama” potpisivaće autor Branislav Janković.

Ovaj roman, pisan u formi alternativno-istorijskog trilera, govori o odnosu stare paganske vere i hrišćanstva, kao i o opasnosti pred kojom se nalaze sve religije.

U izmaglicama daleke prošlosti, stari bogovi su ostavili ljudima Tajnu na čuvanje i nestali pred hrišćanima. Od tog vremena ne prestaje potraga za drvenom kutijom koja skriva Tajnu i mudrost. Glavni junak romana Sibin Marković-Vuk, penzionisani major srpske vojske je iniciran u “Verne”, organizaciju koja vekovima čuva drvenu kutiju. Prema njoj aspiracije ima i glavna junakinja, Senka Bogdanović, kao pripadnica antiterorističke organizacije Srpske pravoslavne crkve. U borbi za moćnu posudu koja krije tajnu spoznaje učestvuju i templari, komunisti i neke veoma poznate istorijske ličnosti. Prelomni trenuci srpske istorije u ovom romanu viđeni su očima onih koji su, kroz vekove, dolazili u dodir sa njom. Sveti Sava, princeza Olivera Hrebeljanović, Stevan Sinđelić, Aleksandar Ranković… bili su samo neki od čuvara Tajne.

Prema informacijama objavljenim na sajtu izdavačke kuće “Laguna”, ruskoro se očekuje izlazak iz štampe trećeg izdanja romana “O vukovima i senkama”.