BookTalk2016 - Fantastika

Panel o fantastici na konferenciji BookTalk2016

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, 01. i 02. septembra 2016. godine biće održana druga međunarodna konferencija BookTalk2016, na kojoj će učešće uzeti najpriznatija imena iz sveta književnosti i izdavaštva.

Tokom ove konferencije biće upriličeno deset panela, a jedan će biti posvećen fantastici. Panel „Fantastika i njeno mesto u savremenoj književnosti“ održaće se u petak 02. septembra u 15 časova u sali u prizemlju Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Učesnici su: Zoran Živković, Sava Damjanov, Goran Skrobonja, Uroš Petrović, Oto Oltvanji i Ivan Lutz, a ulogu moderatora imaće Dragoljub Igrošanac.

U najavi panela ističe se da moderno fantastičko pismo, uprkos brojnim izazovima s kojima se suočava, uspeva da zadrži istaknuto mesto među autorima i čitaocima kako na domaćoj, tako i na svetskoj sceni.

Najznačajniji domaći pisci, urednici i teoretičari fantastike, pokušaće da daju odgovore na pitanja da li razloge popularnosti fantastike treba tražiti i izvan umetnosti pisane reči? U čemu se sve ogleda izuzetan značaj žanra? Jesmo li svedoci njegovom približavanju glavnotokovskoj književnosti? Kakav je odnos savremene kritike prema fantastici? Kakav je njen status u Srbiji i regionu?

Kompletan program konferencije BookTalk2016, kao i način prijave mogu se naći na linku: http://www.color.rs/booktalk2016/ .

Posebnu pogodnost imaju studenti za koje je učešće besplatno – uz važeći indeks i prijavu na mejl: jelena.savic@color.rs.

BookTalk2016