Andrija Milošević piše epsku fantastiku

Popularni glumac i voditelj otkrio je za “Blic” da će se oprobati i kao pisac. Za razliku od svojih kolega koji pišu autobiografije, Andrija Milošević piše roman iz žanra epske fantastike.

“Već dve godine pišem i napisao sam više od pola knjige. Veoma je teško pisati knjigu koja ima takvu strukturu. Ona mora da bude agresivna, dinamična, dramatična, a u isto vreme romantična. Spojiti sve te kontraste, a onda sve to dramaturški izvesti tako da čitalac ne zna šta će se dogoditi na kraju, nije lak posao”, kaže popularni glumac i voditelj.

On smatra da za pisanje treba vremena i da knjigu piše isključivo zbog sebe.

“Ljudi uče škole za to, a ja to radim amaterski, za svoju dušu, i videćemo kako će to ispasti. Dao sam nekim prijateljima da pročitaju i dopalo im se. Priča govori o jednoj ljubavi, prijateljstvu, kako to obično epska fantastika radi. Mislim da će ljudima sa ovih prostora biti zanimljiva zbog gradova i mesta koje će prepoznati, kao i zbog sukoba oko raznih vera i stavova. Knjiga se zove ‘Princeza južnih mora’, a videćemo kada će biti gotova. Što se tiče autobiografije, to ću pisati kada budem imao 60 godina”, rekao je Andrija Milošević.