Noć knjige

13. izdanje manifestacije ”Noć knjige” – 18. decembra

U petak 18. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se trinaesta regionalna manifestacija „Noć knjige“ pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Budući da je „Noć knjige“ manifestacija prepoznata kao praznik čitanja, izdavačka kuća Laguna spremila je za sve čitaoce velike svetske hitove. Među brojnim naslovima ljubitelji fantastične književnosti moći će da po povoljnim uslovima odaberu i neko od najnovijih žanrovskih izdanja, kao što su: „Reči blistavosti“ Brendona Sandersona, „Skitalac“ Dejvida Gemela, „Progutana“ Dejvida Kronenberga, „Akrepski odred“ Terija Pračeta, „Kristalni svet“ Viktora Peljevina, „Uspavanka i vreteno“ Nila Gejmena.

Među delima koja će se uoči manifestacije naći u ponudi je i premijerno izdanje drame Žozea Saramaga „Zapis o pronicljivosti“, koja čini svojevrsni nastavak romana „Slepilo“.

Pored prevedenih literarnih ostvarenja, ljubitelji pisane reči će tokom „Noći knjige“ moći da pronađu i neka od najsvežijih Laguninih izdanja domaće fantastike, kao što su knjige: „Legenda o neosvojivom gradu“ Gordane Maletić, „Krilata deca“ Srđana Dragojevića, „Kišni psi“ Dejana Stojiljkovića, itd…

„Noć knjige“ je manifestacija koja se već šest godina održava u Srbiji i regionu. Organizuje se dva puta godišnje, u junu i decembru, i pored povoljnijih cena, čitaocima nudi mogućnost upoznavanja sa novim naslovima i susreta sa omiljenim piscima.

Tokom trajanja manifestacije svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.