Kosingas

Uskoro stiže prva epizoda strip serijala ”Kosingas”

Podelite sadržaj:

Uskoro bi iz štampe trebalo da izađe prva od planiranih dvadeset sedam svezaka stripa rađenog prema trilogiji „Kosingas“ Aleksandra Tešića. Crtež radi Zoran Jovičić, a  iza ovog veoma ambicioznog izdavačkog poduhvata stoji Tešićeva izdavačka kuća Strahor.

Strip će činiti tri serije: „Red Zmaja“ (7 epizoda), „Bezdanj“ (9 epizoda) i „Smrtovanje“ (11 epizoda). Sve epizode biće urađene u punom koloru, u A4 formatu, sa prosečno 80 stranica po epizodi, u zavisnosti od broja likova koji se u njoj pojavljuju. Strip će sadržati informacije o likovima iz srpske mitologije, istoriju značajnih lokacija, itd.

Trilogija „Kosingas“ ističe bogatstvo slovenske mitologije koja je nepravedno zapostavljena i nedovoljno poznata. Glavni junaci na svom putu prolaze različitim predelima Srbije i susreću se s mnoštvom likova kako ljudi, tako i mitoloških bića. Radnja trilogije „Kosingas“ odvija se godinu dana pre Kosovskog boja i završava se njime, iako sukob s Turcima nije glavna tema.

Izvesno je da će strip serijal „Kosingas“ biti dostupan u svim većim knjižarama, kao i na sajtu izdavača.

Još uvek nije tačno utvrđena cena svezaka, ipak, očekuje se da će u maloprodaji ona iznositi oko 1.500 dinara, dok će porudžbinom preko sajta izdavača biti omogućen popust oko 20%.

Kosingas   Strahor