Kosingas

Uskoro stiže prva epizoda strip serijala ”Kosingas”

Uskoro bi iz štampe trebalo da izađe prva od planiranih dvadeset sedam svezaka stripa rađenog prema trilogiji „Kosingas“ Aleksandra Tešića. Crtež radi Zoran Jovičić, a  iza ovog veoma ambicioznog izdavačkog poduhvata stoji Tešićeva izdavačka kuća Strahor.

Strip će činiti tri serije: „Red Zmaja“ (7 epizoda), „Bezdanj“ (9 epizoda) i „Smrtovanje“ (11 epizoda). Sve epizode biće urađene u punom koloru, u A4 formatu, sa prosečno 80 stranica po epizodi, u zavisnosti od broja likova koji se u njoj pojavljuju. Strip će sadržati informacije o likovima iz srpske mitologije, istoriju značajnih lokacija, itd.

Trilogija „Kosingas“ ističe bogatstvo slovenske mitologije koja je nepravedno zapostavljena i nedovoljno poznata. Glavni junaci na svom putu prolaze različitim predelima Srbije i susreću se s mnoštvom likova kako ljudi, tako i mitoloških bića. Radnja trilogije „Kosingas“ odvija se godinu dana pre Kosovskog boja i završava se njime, iako sukob s Turcima nije glavna tema.

Izvesno je da će strip serijal „Kosingas“ biti dostupan u svim većim knjižarama, kao i na sajtu izdavača.

Još uvek nije tačno utvrđena cena svezaka, ipak, očekuje se da će u maloprodaji ona iznositi oko 1.500 dinara, dok će porudžbinom preko sajta izdavača biti omogućen popust oko 20%.

Kosingas   Strahor