”Igra prestola” kao kompjuterska igra

“TellTale’s Game of Thrones: Episode 1 – Iron From Ice” naziv je kompjuterske igre koja će do kraja godine biti predstavljena igračima širom sveta u izdanju studija “TellTale Games”.

Inspirisana popularnom TV serijom “Igra prestola”, ova interaktivna grafička avantura prati članove plemićke porodice Forester, koji pokušavaju da prežive vrtlog krvavih obračuna, osveta, intriga i užasa Rata pet kraljeva. 

Na početku, igrači biraju kog će člana familije Forester voditi, što je jedan od prvih izbora koje će u nastavku morati da donesu, a svaki novi izbor i odluka određivaće dalju sudbinu svih članova porodice i tok same priče.

Zanimljivo je da se porodica Forester pojavljuje samo u petoj knjizi serijala “Pesma leda i vatre”, romanu “Ples sa zmajevima”, i da do sada nije bila predstavljena u HBO-ovoj seriji.

Ipak, radnja igre je u korelaciji sa radnjom TV serije, a pisac Taj Kori Frenk, lični asistent Dž.R.R. Martina, svojim sugestijama je doprineo da priča bude što vernije implementirana u poznati univerzum. Glasove nekim od likova u igri pozajmili su glumci: Lena Hedi (Sersei Lanister), Piter Dinklidž (Tajrion Lanister), Natali Dormer (Mardžori Tajrel), Ivan Ron (Remzi Snou).

“Iron From Ice” podnaziv je za prvi od planiranih šest delova franšize, a u planu je da se objavljuje po jedan nastavak svakog meseca do početka pete sezone TV serije, koja je zakazana za april 2015. godine.

 

Game of Thrones: A Telltale Games Series

 

Game of Thrones: A Telltale Games Series

 

{youtube}6Q1vt9BX4Eg{/youtube}