Digitalni ugljenik

Uskoro stiže druga sezona serije DIGITALNI UGLJENIK

Netfliks je obznanio da će 27. februara 2020. godine objaviti nastavak TV adaptacije sajberpank serijala „Digitalni ugljenik“ Ričarda K. Morgana – javlja PISB.

Serija je smeštena nekoliko vekova u budućnost gde tehnologija omogućava ljudima da svoja sećanja čuvaju i ubacuju u nova tela. Dok siromašni mogu samo da iznajme nova tela u koja će se preseliti, bogati su u mogućnosti da priušte klonove koji im omogućavaju da žive večno. Na samom početku serije bogati biznismen Lorens Benkroft (glumi ga Džejms Pjurefoj) unajmljuje bivšeg vojnika Takešija Kovača (koga tumače u dva vremena Džoel Kinaman i Vil Jun Li) kako bi istražio njegovo samoubistvo, a to ga uvodi u svet dubokih zavera.

Prva sezona se sastojala od 10 epizoda koje su bile adaptacija prvog romana Morganove trilogije. Netfliks je obnovio seriju 2018. godine i druga sezona će imati osam epizoda. Takođe, u izradi je i animirana serija smeštena u istom univerzumu.

Druga sezona donosi veliku promenu među glumcima: Entoni Meki će zameniti Kinamana kao novo Kovačevo telo. Li se vraća ulozi originalne verzije ovog lika što nam na neki način potvrđuje da će naredna sezona biti zasnovana na drugom romanu trilogije, Slomljeni anđeli. U njemu Kovač odlazi na daleku planetu kako bi povratio vanzemaljski artefakt.

Digitalni ugljenik - TV serija
Digitalni ugljenik – TV serija