Oto Oltvanji i Galeb Nikačević o umetnosti pripovedanja

Datum i vreme: Četvrtak, 30. maj 2019, 19.30h
Mesto: Klub galerija Polet (Cetinjska 15, Beograd)
Učestvuju: Oto Oltvanji, Galeb Nikačević

Pripovedanje je jedan od najstarijih oblika umetnosti. Priče su prisutne svuda – u novinama, knjigama, na televiziji i internetu. Pripovedanje nam pomaže da bolje razumemo i shvatimo svet koji nas okružuje i pronađemo odgovore na pitanja o nama samima. Ali kako se stvaraju dobre priče? Šta je to osobeno kod njih što ih u moru drugih čini posebnima? Kako pojedine pripovesti ostvaruju određene efekte? Na ova i mnoga druga pitanja odgovore će ponuditi pisac Oto Oltvanji i novinar i TV voditelj Galeb Nikačević.

O UČESNICIMA

Oto Oltvanji
Oto Oltvanji

Oto Oltvanji je rođen 1971. godine. Odrastao je u Subotici, živi i radi u Beogradu. Autor je romana Crne cipele (2005), Kičma noći (2010) i Iver (2015). Od ranih devedesetih, objavio je više od četrdeset pripovedaka u časopisima i antologijama, od kojih su neke sakupljene u zbirci Priče misterije i magije (2017). Sa engleskog je preveo, između ostalog, tri naslova Džonatana Letema – Sva siročad Bruklina, Ne voliš me još i Tvrđava samoće. Radi na dve nove knjige.

Galeb Nikačević
Galeb Nikačević

U medijima radi punih osamnaest godina, tokom kojih se okušao u svim oblicima medijskog poslovanja. Bavi se kulturom u njenom najširem mogućem smislu. Studirao Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radio u brojnim časopisima, produkcijskim i izdavačkim kućama. Bio jedan od urednika programa Doma omladine Beograda i brojnih festivala. Od 2001. godine radi na televizijama, među kojima su najpoznatiji projekti bili MTV i VICE. Trenutno je kreativni direktor u VICE Srbija.