Isijavanje

U pripremi prethodnik “Isijavanja”

IsijavanjeU javnost su ovih dana stigle nove infornacije o “prethodniku” kultnog filma “Isijavanje”, koji će se zvati “The Overlook Hotel” – javlja B92.

Kompanija “Total film” je saopštila da je studio “Vorner” odlučio da naziv filma bude “Overlook hotel” i da je ponudio Glenu Mazaru da napiše prvu verziju scenarija priče koja će obrađivati detalje koji su prethodili onome što se dešavalo u kultnom hororu sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi.

Glen Mazara je poznat po angažovanju na televizijskoj seriji “The Walking Dead”, ali je po okončanju treće sezone napustio rad na tom poslu.

U julu prošle godine se u javnosti pojavilo nekoliko informacija o tome da se sprema film koji će pokrivati događaje pre onih koji su se odigrali u “Isijavanju”, pre nego što su Džek Torans, njegova supruga i petogodišnji sin stigli u ukleti hotel.

“Isijavanje”, koje je snimljeno po knjizi Stivena Kinga 1980. godine u prvom trenutku je kod publike i kritičara izazvalo podeljena osećanja, to je bio jedini film režisera Stenlija Kjubrika koj nije imao nijednu nominaciju za Oskara ili Zlatni Globus, ali je vremenom film stekao reputaciju horor klasika.

Kingova knjiga je kasnije adaptirana za televizijsku seriju 1997. godine pod istim imenom “Isijavanje”.

Stiven King trenutno piše nastavak svog originalnog romana pod imenom “Doctor Sleep” koji je fokusiran na lik Džekovog sina Denija koji sada ima 40 godina i koji radi u jednoj zdravstvenoj ustanovi za teško obolelele u Njujorku. Knjiga bi trebalo da bude objavljena u septembru ove godine.