Arthur C. Clarke - Childhood's End

Trejler za TV seriju rađenu prema romanu ”Kraj detinjstva”

Televizijski kanal SyFy producira trodelnu mini-seriju zasnovanu na naučno-fantastičnom romanu “Kraj detinjstva” (1953) legendarnog SF pisca Artura Klarka.

Knjiga se na dramatičan način bavi poslednjom generacijom čovečanstva kakvog poznajemo i mogućnošću da njegova pokolenja dožive transformaciju u superiorna bića, po cenu lišavanja ljudskosti.

Ovih dana predstavljen je i novi trejler u kome je prikazan prvi kontakt sa vanzemaljskom rasom, u trenutku kada se čovečanstvo suočava sa realnom pretnjom od nuklearne katastrofe. Vanzemaljci dolaze u miru i zemljanima obećavaju kraj svih ratova, bolesti i gladi, dok god se čovečanstvo pridržava njihovih pravila.

Glas, Karelenu, zagonetnom vođi vanzemaljaca, koji odbija da se lično prikaže ljudima, daje Čarls Dens, zvezda TV serije “Igra prestola”. Misteriozni identitet vanzemaljca zauzima centralno mesto romana, i reditelj Nik Haran obećava da će ostati veran ovoj Klarkovoj viziji.

Ono što se iz dvoipominutnog trejlera može videti, jeste kvalitet produkcije koja umnogome nadilazi prosečnu produkciju SyFy mreže, kada su igrane serije u pitanju. Ovo svakako ide u prilog najavama predsednika SyFy-a, Dejva Houva, koji je uoči početka rada na seriji, rekao da će ona predstavljati njihov najambiciozniji projekat i prvi u nizu sličnih kojima će biti realizovane kvalitetne ekranizacije najvećih književnih dela naučno-fantastičnog žanra.

Prikazivanje prve epizode serije “Kraj detinjstva” najavljeno je za decembar 2015. godine.

childhoods-end-syfy-1

childhoods-end-syfy-2

childhoods-end-syfy-3

childhoods-end-syfy-4

childhoods-end-syfy-5

Serija "Kraj detinjstva" od decembra na kanalu SyFy
Serija “Kraj detinjstva” od decembra na kanalu SyFy