Sluškinjina priča - Margaret Atvud

Trejler za TV ekranizaciju romana ”Sluškinjina priča”

Objavljen je prvi trejler za TV seriju „Sluškinjina priča“ koja se snima prema istoimenom distopijskom, višestruko nagrađivanom romanu Margaret Atvud.

Radnja romana smeštena je u bliskoj sutrašnjici i prikazuje svet nakon ekološke katastrofe, kojim vlada verska desnica. Fokus je stavljen na ženski otpor i emancipaciju u totalitarnoj teokratiji vladajuće klase, koja žene koristi za prisilnu reprodukciju.

Priča prati ženu i majku, koja je prisilno odvojena od supruga i kćerke, te uvedena u kastu „sluškinja“, gde joj je dodeljeno ime Fredovice (pripada Fredu), i dodeljena samo jedna funkcija – reproduktivna. Žena je svesna da će, ako od toga odstupi, biti, kao i svi disidenti, obešena na zidu ili izgnana u sporu smrt od radijacije. Ali čak ni represivni sistem ne može ubiti žudnju – ni Fredovičinu, ni žudnju dvojice muškaraca od kojih zavisi njena budućnost…

U trejleru za TV seriju pojavljuje se Kejt Mos koja tumači ulogu Fredovice. Takođe, tu je i Samira Vajli u ulozi Mojre – Fredovičine najbolje drugarice – koja ujedno predstavlja most između prošlosti i neizvesne budućnosti glavne junakinje.

Serija će imati deset epizoda. Scenarista je Brus Miler, a pored Kejt Mos i Samire Vajli, uloge tumače Džozef Fajns, Ivona Strahovski, Maks Mingela i drugi.

Premijerno prikazivanje prve epizode serije „Sluškinjina priča“ zakazano je za 26. april 2017. godine.