Stigao drugi deo serijala “Prava krv”

“Živeti mrtav u Dalasu” drugi nastavak popularnog serijala urbane fantastike “Prava krv” američke spisateljice Šarlejn Haris, objavljen je u izdanju “Čarobne knjige”.

Nakon što je u prvom delu priče, romanu “Mrtav do mraka”, srela Bila, vampira svog života, i postala predmet obožavanja ostalih krvopija, Suki Stakhaus počinje da radi za vampire koji žele da iskoriste njen dar čitanja misli. Među njima je i Erik, zgodni vampirski šerif Petog okruga i Bilov šef, koji bi rado prigrabio Suki za sebe. Po starom dobrom običaju, gde god se lepa Suki pojavi, iskrsnu i nevolje, te će njen odlazak na zadatak u Dalasu pokrenuti čitav niz kobnih i dramatičnih dešavanja, uz opasne verske fanatike, prepredene zanosne vampire, bića koja menjaju oblik i raskalašne šumske vile. Da li će iz društva živih mrtvaca Dalasa Suki izaći živa, zavisi jedino od njene hrabrosti i spretnosti.

Prema serijalu Šarlejn Haris snimljena je televizijska serija “Prava krv”, koja se prikazuje na kanalu HBO od 2008. godine. Ulogu Suki Stakhaus igra oskarovka Ana Pakvin, a njenu vampirsku ljubav, Bila Komptona, Stiven Mojer.