Stiže SFeraKon 2010

SFeraKon 201032. Dani znanstvene fanatstike “SFeraKon 2010” održaće se od 23. do 25. aprila 2010. godine u Zagrebu u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (ulaz iz Vukovarske ulice).

Tema ovogodišnjeg SFeraKona je “Retro SF”, s posebnim naglaskom na stimpank i spejs operu, koji su ujedno i tema ovogodišnje SFerakonske zbirke.

Još je nepoznat konačan izled programa, ali sigurno je da će ga činiti predavanja Marka Fančovića “Space Opera – pustolovni dio znanstvene fantastike za sve dječake oba spola od 11 do 111 godina”, te dva predavanja Doriana Celcera “Je li Georges Melies zaglavio na Mjesecu” i “Put do singularnosti”. Što se književnih promocija tiče, za sada su prijavljene dve: Zoran Krušvar će predstaviti zbirku priča polaznika radionice kreativnog pisanja “Laboratorij fantastike”, a Sanja Lovrenčić, Zvjezdana Jembrih i Lidija Bajuk će govoriti o knjizi “Nebeski dvori i zemaljske vode – Tragovima slavenske mitologije”.

Otvaranje SFeraKona zakazano je za petak 23. aprila u 18 časova, a više informacija možete pronaći na veb adresi organizatora sfera.hr.