Sluškinjina priča

”Sluškinjina priča” se vraća na proleće

Striming servis Hulu je potvrdio da će se serija Sluškinjina priča vratiti na male ekrane na proleće, tačnije u aprilu.

Poslednja epizoda prve sezone serije emitovala se u junu, što bi čekanje između sezona zaokružilo na tačno deset meseci.

Sluškinjina priča je na ovogodišnjoj dodeli nagrada Emi odnela glavnu nagradu večeri – za najbolju dramsku seriju, a Elizabet Mos je dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, svoj prvi Emi , posle devet nominacija.

Hulu je naručio trinaest epizoda za drugu sezonu.

Serija je rađena prema istoimenoj noveli Margaret Atvud, koja prati ženu primoranu da živi kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom Galadu, nekadašnjim Sjedinjenim Državama, gde žene nemaju nikakva prava.

Galadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

U ovom zastrašujućem društvu, Fredova mora da balansira između Komandanata, njihovih okrutnih Supruga, služavki koje se zovu Marta, i drugih Sluškinja – gde svako može da bude špijun Galada – samo sa jednim ciljem: da preživi i pronađe ćerku koja joj je oduzeta.