Sajamska promocija novih “Paladinovih” izdanja

Podelite sadržaj:

Izdavačka kuća “Paladin” poziva sve poklonike dobre književnosti da posete promociju njenih novih izdanja, koja će se na Beogradskom sajmu knjiga održati u petak 28. oktobra 2011. u 15.30 časova. 
Promocija drugog izdanja romana “Nakot” Gorana Skrobonje, kao i premijernih izdanja na srpskom jeziku romana “Reka bogova” Ijana Mekdonalda i “Talas vreline” Ričarda Kasla održaće se u sali “Slobodan Selenić” u Hali 2 Beogradskog sajma. O knjigama će govoriti pisci Goran Skrobonja, Ilija Bakić i Pavle Zelić, a tokom promocije biće prikazana i jedna epizoda serije “Kasl”.
“Nakot”, prvi roman Gorana Skrobonje, autora prošlogodišnjeg bestselera “Čovek koji je ubio Teslu”, premijerno je objavljen početkom devedesetih i govori o evolucijskoj apokalipsi kroz događaje u Beogradu. Napisana pre dvadeset godina, ova knjiga je pokazala kako triler, horor i naučna fantastika ne moraju da budu rezervisani za angloameričke prostore i likove, najavivši ujedno mračne događaje koji su razorili našu nekadašnju zemlju.
Slavni irski pisac spekulativne proze Ijan Mekdonald, koji je 2010. bio gost Beogradskog sajma knjiga, napisao je “Reku bogova”, veliki roman o Indiji za novi milenijum, započevši tako svoj ciklus knjiga o “novom svetskom poretku” u koji spadaju još romani “Brazil” i “Tekija”, kao i zbirka priča “Dani u Kiberabadu”. Mekdonaldova Indija je podeljena na više poluzavisnih država, međusobno zaraćenih zbog nedostatka vode, i istovremeno je mesto na kom se stiču tradicionalno i moderno, religija i tehnologija, Bolivud i bioinženjering. Roman je ovenčan uglednom britanskom nagradom BSFA.
Ričard Kasl je pisac izuzetno popularnih kriminalističkih romana iz popularne TV serije “Kasl” u kojoj njegov lik tumači glumac Nejtan Filion. Inspiraciju za svoj novi serijal knjiga o otresitoj i privlačnoj detektivki Niki Hit on pronalazi u stvarnoj detektivki Kejt Beket koju u seriji tumači glumica Stana Katić. “Talas vreline” je prvi roman o Niki Hit koji je odmah po objavljivanju postao beststeler osvojivši čak i listu Njujork Tajmsa.