Robert I. Hauard

Tribina LK: ”Robert I. Hauard – Edip i ja”

Podelite sadržaj:

Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“  u ponedeljak 08. februara 2016. godine (19 časova), u Maloj sali Doma omladine Beograda, organizuje tribinu pod nazivom „Robert Hauard – Edip i ja“.

Učesnici tribine Jelena Jokanović i Miloš Petrik, pokušaće da daju svoj doprinos u osvetljavanju manje poznatih detalja o životu i radu Roberta I. Hauarda i njegovom odnosu sa majkom.

Robert I. Hauard je utemeljivač žanra „mača i magije“ i autor brojnih priča o Konanu Simerijancu, Kalu Osvajaču, Solomonu Kejnu i drugim junacima koji su postali ikone pop-kulture. Život je okončao u 30. godini starosti, kada je ophrvan bolom zbog teškog zdravstvenog stanja u kome se nalazila njegova majka, odlučio da podigne ruku na sebe.

Hester Džejn Irvin Hauard je svom sinu, Robertu, najpre usadila ljubav prema pisanoj reči, a kasnije ga je podržavala i u nastojanjima da postane poznati književnik. Preminula je dan nakon sinovljevog samoubistva, a sahranjeni su u isto vreme 14. juna 1936. godine na gradskom groblju u Braunvudu.

Tribinski program Društva ljubitelja „Lazar Komarčić“ održava se na prvom spratu Doma omladine, a ulaz je slobodan.