Promocija stripa “Družina Dardaneli” u SKC-u

Strip DRUŽINA DARDANELIStrip album “Družina Dardaneli – Poljubac leptirice”, za koji je scenario uradio pisac fantastike Pavle Zelić, imaće svoju promociju u Velikoj sali beogradskog Studentskog kulturnog centra u utorak 15. marta 2011. godine s početkom u 19 časova.

Na promociji će govoriti: Pavle Zelić, crtač Dragan Paunović, urednik izdavačke kuće System Comics Igor Marković, kao i pisac, muzičar i strip teoretičar Marko Šelić – Marčelo.

Radnja stripa “Družina Dardaneli” smeštena je u Srbiju, u osvitu jednog drugačijeg 20. veka, kada grupa izuzetnih ljudi okupljenih oko boemske kafane “Dardaneli” odluči da krene u misiju za odbranu Srbije od stranih službi koje njome vršljaju. Ubrzo po nastanku, grupa se suočava sa velikom opasnošću ogledanom u napadu austrougarskih i nemačkih obaveštajaca…  

Neposredno nakon promocije, biće upriličeno i otvaranje izložbe posvećene ovom stripu i kolaboraciji scenariste Pavla Zelića i crtača Dragana Paunovića. Izložba će biti otvorena do 29. marta 2011. godine.