Mladen Vuruna - Sedam jezivih dana

Promocija romana ”Sedam jezivih dana” Mladena Vurune

Književno veče Mladena Vurune u Biblioteci „Filip Višnjić“ na Voždovcu (ogranak Biblioteke grada Beograda, Vojvode Stepe 261) održaće se u sredu 27. aprila s početkom u 18 časova.

Neposredan povodom za susret i razgovor s Mladenom Vurunom jeste piščev novi roman „Sedam jezivih dana“ koje je pre nekoliko meseci objavio Arhipelag. Sa Mladenom Vurunom razgovaraće Lidija Božić, novinarka RTS.

„Sedam jezivih dana“ je neobičan i provokativan roman u pričama. U ovoj uzbudljivoj i izvrsno napisanoj knjizi sedam priča koje se odigravaju u sedam dana jedne nedelje odvijaju se u rasponu između uzbudljivih krimi zapleta, nevesele svakodnevice i moćne urbane fantastike. Smešten u prostoru između stvarnosti i fantastike, čudesnog i mogućeg, gradske svakodnevice i urbane fantazmagorije, noćne i dnevne dinamike grada, roman u pričama „Sedam jezivih dana“ oblikuje snažnu, psihološki uverljivu i napetu povest o modernim junacima koji istražuju nesvakidašnje i dramatične događaje u koje i sami neosetno bivaju uvučeni.

Mladen Vuruna (Zemun, 1963), pripovedač je i romansijer. Završio je studije tehnološke hemije na Vojno-tehničkoj akademiji, a nakon toga i magistarske studije iz oblasti organske hemijske tehnologije na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu. Doktorsku disertaciju, čiji je eksperimentalni deo rađen na Univerzitetu u Dortmundu, odbranio je u Vojnoj akademiji. Autor je i koautor više naučnih i stručnih radova i jednog udžbenika.

Objavio je knjigu pesama „Pleme“ (1993) i knjigu priča „Ogledala“ (1994). Redovno je objavljivao prozu u književnim časopisima u periodu od 1994. do 2000. godine. Priče Mladena Vurune zastupljene su i u tri antologije savremene srpske književnosti objavljene u Srbiji.

Književnom večeri Mladena Vurune nastavlja se ciklus književnih programa Biblioteke „Filip Višnjić“ pod nazivom „Otvori knjigu“, pokrenut sa željom da se čitaocima omogući susret sa uglednim piscima. Cilj ovog programa je povratak dijaloga u umetnički program biblioteke, tako što će književna dela biti predstavljana kroz razgovor sa autorima uz mogućnost neposredne komunikacije sa čitaocima.

Progam „Otvori knjigu“ Biblioteke „Filip Višnjić“ počinje otvaranjem knjiga pisaca izdavačke kuće Arhipelag.