Black Light - Miomir Petrović

Promocija romana ”Black Light” Miomira Petrovića

Promocija romana Black Light Miomira Petrovića biće održana u utorak 20. novembra od 19 časova u Delfi Caféu u SKC-u.

O knjizi će osim autora govoriti Boris Labudović, savetnik za usmeravanje komunikacija, pisac Oto Oltvanji i urednica u izdavačkoj kući Laguna, Jasmina Radojičić.

Black Light je metafizički triler autora knjiga Kuća od soli, Miris mraka, Lisičje ludilo, Bakarni bubnjevi… Ovaj roman je neka vrsta stilskog nastavka literarnog promišljanja koje se moglo osetiti u nekim Petrovićevim ranijim delima.

„Treći put sam odlučio na napišem futurističku, distopijsku priču o strahu za budućnost Evrope, ili pre o apokaliptičnoj budućnosti Evrope. Ovog puta priča je smeštena u mikrokosmos jednog beogradskog kvarta. Black light je roman o mogućoj budućnosti Evrope i regiona, distopijska vizija jednog novog i drugačijeg Beograda, nove i drugačije viđene istorije, ali i svojevrsni priručnik za duhovnu neposlušnost, fizičku mobilnost i nepokoravanje. Moj kolega, pisac Oto Oltvanji, napisao je povodom ovog romana da će se budućnost iz ovog romana desiti prekosutra, što znači da je verovatno kasno da se ona spreči, ali čitanjem makar možemo na nju da se pripremimo“, istakao je Miomir Petrović.

Ukoliko je roman Mišela Uelbeka Pokoravanje gorka saga o bezizlazu u političkoj budućnosti Evrope, onda je Black Light tragička opera o nepokoravanju i nepristajanju.

Black Light – Miomir Petrović