Regia Fantastica 3

Promocijia novih Sci&Fi izdanja u biblioteci ”Milutin Bojić”

U četvrtak 07. marta 2019. godine (19h) u biblioteci „Milutin Bojić“ (Ilije Garašanina 5) biće predstavljena nova izdanja beogradskog Udruženja ljubitelja naučne fantastike „Sci&Fi“, fanzin Terra, zbornik Regia Fantastica, kao i dve nedavno objavljene knjige sekretara Udruženja, Tihomira Jovanovića: Agencija 51 i Lun i kraljevi ponoći.

25. broj Terre donosi više eseja, SF priča, drama i jedno ostvarenje stripske umetnosti, a kao posebno važni tekstovi ističu se članci „Kako misliti isto kao i svi ostali“ Aleksandra B. Nedeljkovića i „SF je deo literarnog diverziteta“ Radmila Anđelkovića.

Zbornik radova Regia Fantastica 3 posvećen je jubilejima: 50 godina nastanka filma „Odiseja u svemiru 2001“ i 50 godina romana Sanjaju li androidi električne ovce Filipa K. Dika. Tu su i prozni radovi pisaca iz bivše SFRJ, nekoliko eseja, kao i jedna originalna priča Artura Klarka.

Roman Agencija 51 pripada žanru komične fantastike, a radnja je smeštena u posleratnu Jugoslaviju. Lun i kraljevi ponoći je zbirka priča o Lunu Mitra Miloševića alijas Frederika Eštona. Knjiga je napisana uz saglasnost i odobrenje Miloševićevog naslednika.

O svim izdanjima govoriće Svetislav Filipović i Tihomir Jovanović, uz moderaciju Karla Astrahana. Ulaz na promociju je slobodan.