Priče Ognjanovića i Zelića među najboljim na konkursu “Vranac”

Priče “Dagon, bog Srba” Dejana Ognjanovića i “Klub ljubitelja ružnih navika” Pavla Zelića uvrštene su među trideset najboljih proznih radova pristiglih na regionalni konkurs za kratku priču “Vranac – najbolja kratka priča 2010“.

Na konkurs koji je podgorička knjižara “Karver” raspisala početkom februara ove godine, pristiglo je 1650 radova od čega je 1250 priča ispunjavalo propozicije. Žiri u sastavu Enver Kazaz, Teofil Pančić i Božo Koprivica, odabrao je trideset radova koji će se naći u zbirci “Izvan koridora – Vranac, Najbolja kratka priča 2010” a autori tri najkvalitetnija rada biće nagrađeni vrednim novčanim nagradama.

Promocija knjige “Izvan koridora – Vranac, Najbolja kratka priča 2010” održaće se 23. juna na otvaranju festivala kratke priče “Odakle zovem, Podgorica 2010“, a nagrade će biti saopštene i dodeljene poslednjeg dana festivala, 27. juna u 12 sati, u vinskom podrumu Plantaža u Šipčaniku.

“Dagon, bog Srba” prema rečima autora, Dejana Ognjanovića, predstavlja pokušaj niškobanjske lavkraftijane sa oštrom satirom na stanje u Srbiji, dok je “Klub ljubitelja ružnih navika” Pavla Zelića takođe satira, ali sa elementima distopije u kojoj se ljudi sa ružnim navikama udružuju u naslovni klub, ali nakon istupanja u javnosti bivaju izvrgnuti ismevanju i poruzi.