Priče inspirisane romanom “Ostrvo prokletih”

Podelite sadržaj:

Đorđe Bajić - OSTRVO PROKLETIHNepune tri nedelje nakon objavljivanja romana “Ostrvo prokletih” Đorđa Bajića, na autorovu adresu stigle su dve priče inspirisane Bebom Novak, jednom od junakinja romana: “Beba u raljama Avala filma” Dimitrija Vojnova i “Sliku tvoju ljubim” Zorana Jankovića. Priče u kojima se govori o Bebinim prvim koracima na trnovitom putu slave, objavljene su na zvaničnoj veb prezentaciji romana, pod zajedničkim nadnaslovom “Hronike Bebe Novak”.

Beba Novak, rođena Lozničanka, osvojila je simpatije jugoslovenske javnosti nakon pobede na izboru časopisa “Praktična žena” za naslednicu Bebe Lončar u filmu “Ljubav i moda 2”. Nakon što se od snimanja nastavka kultnog domaćeg filma odustalo, odlazi u inostranstvo gde ostvaruje dugu i uspešnu karijeru. Glumila je u više filmova, a njene fotografije krasile su naslovnice najuglednijih časopisa. Pripisivane su joj ljubavne afere sa zgodnim milijarderima i slavnim glumcima, ali se nikada nije udavala. Polovinom sedamdesetih u Madridu upoznaje Tristana Ranistera, koji joj ubrzo zatim nudi posao u Agenciji. Osamdesetih godina povlači se iz šoubiznisa i seli u Los Anđeles, a nedugo zatim se iz Londona u Los Anđeles seli i sedište same Agencije.

Roman “Ostrvo prokletih” objavila je izdavačka kuća Paladin u ediciji posvećenoj horor književnosti “Košmar”. Odlomak romana možete pročitati ovde.