Portal BlackSheep.rs raspisao konkurs za priče na temu ”Sloboda”

Podelite sadržaj:

Portal BlackSheep.rs raspisao je četvrti konkurs za kratku priču. Ovoga puta tema konkursa je ,,sloboda’’.

Sloboda kao stanje ili nedostatak, prostor samoostvarenja. Sloboda koja se želi, osvaja, gubi i traži. Oslobađanje duha, uma i tela. Slobodne ljubavi i ljubavi bez slobode.  Ljudske slobode i prava.  Lišenost slobode, zatočeništvo. Društva bez sloboda i borba za njih.

U skladu sa temom konkursa, organizatori nude punu slobodu u izboru žanra, ali i u izboru teme. Pa oni kojima data tema ne bude dovoljno inspirativna, mogu odabrati bilo koju drugu temu.

Tri najbolje priče biće, kao i do sada, nagrađene kompletom knjiga, a sve ostale koje uđu u širi izbor biće tokom leta objavljene na portalu blacksheep.rs. Priče pristigle na konkurs ujedno konkurišu i za štampanje u knjizi kratkih priča koju „Crna ovca“ priprema.

Konkurs je otvoren do  10. jula 2016. godine.  Rezultati konkursa biće objavljeni 15. jula.

Priče treba da budu napisane na nekom od BCHS jezika, ne duže od 10.000 karaktera (do 5 kucanih strana), otkucane u Word dokumentu (font Times New Roman, 12), uz obavezno korišćenje YU slova (č,ć,ž,đ).

Radove slati na mejl: blacksheep.konkurs@gmail.com, a uz priče je potrebno dostaviti biografske i kontakt podatke autora.

Jedan autor može poslati više radova.