“Paladin”: Prijem priča o vampirima do kraja godine

Izdavačka kuća “Paladin” nastavlja sa objavljivanjem tematskih antologija slipstrim proze.

Nakon knjiga posvećenih televiziji “Beli šum” (2009), urbanim legendama “Istinite laži” (2010) i smaku sveta “Apokalipsa juče, danas, sutra” (2011), za narednu godinu najavljuje se objavljivanje antologije posvećene pričama o vampirima.

Na promociji knjige “Apokalipsa juče, danas, sutra” nedavno održanoj u Nišu, priređivač Goran Skrobonja je obznanio da je rok za prijem radova za antologiju priča o vampirima produžen do kraja 2011. godine.

U otvorenom pozivu piscima fantastike traže se priče dužine od 5 do 55 kartica teksta (9.000 – 99.000 slovnih mesta, uključujući i praznine), uz očekivanje da priče neće imati uobičajeni pogled na temu vampirizma:

“Očekujem da ove mlađe generacije pisaca daju neki poseban pogled, neki spin na taj mitos o vampirima – da izostavimo Drakulu, očnjake i plaštove viktorijanskog doba, nego da  vidimo kako bi to izgledalo kroz neki naučni pogled, kroz biološki, ekološki itd”, rekao je na promociji u Nišu Goran Skrobonja.

Priče o vampirima mogu da se šalju na adresu: goranskrobonja@yahoo.com, a svi oni koji ne budu stigli da na vreme napišu priču na zadatu temu, mogu već sada da počnu sa pisanjem priča o teoriji zavere, što će biti tema pete “Paladinove” antologije slipstrim proze.