Đorđe Bajić - Ostrvo prokletih

“Ostrvo prokletih” dostupno na “Amazonu”

Đorđe Bajić - Ostrvo prokletihRoman “Ostrvo prokletih” Đorđa Bajića od sada može da se kupi i putem Amazona, čime je ova knjiga postala dostupna pre svega domaćim ljubiteljima horor literature koji žive u dijaspori, ali i svima onima koji neguju naviku čitanja elektronskih knjiga.

“Ostrvo prokletih” donosi priču o Marku Novakoviću koji u želji da se okuša u šou-biznisu, odlazi u Los Anđeles, ali sticajem okolnosti, umesto u filmskom studiju, angažman dobija u organizaciji jednostanog naziva Agencija. Reč je o polutajnom udruženju koje rešava slučajeve iz domena natprirodnog, a prvi Markov zadatak vodi ga na ozloglašeno Ostrvo prokletih, gde će pokušati da iz kandži zombija spase čuvenu porno divu i njene prijatelje.

Književni kritičar Mića Vujičić u prikazu romana, objavljenom u listu Blic, svojevremeno je napisao: “Iako u svom prvencu nepretenciozno ispisuje čistu pulp priču, trudeći se da ispoštuje sva pravila žanra, nemoguće je ne primetiti ponešto od te pop erudicije. Đorđe Bajić se igra pričom, ali ne zauzima ciničan odnos prema materiji čije je sve tokove očigledno dobro izučio, već pre stvara utisak da u svemu tome gurmanski uživa.”

Iako romanom dominira horor, zapaženi su uticaji avanturističkog, kriminalističkog romana i nekih od najpoznatijih dela fantastike. Sam autor ističe da su u delu načinjene namerne posvete velikanu naučne fantastike, piscu Filipu K. Diku, kao i Frenku Baumu i njegovom neprolaznom “Čarobnjaku iz Oza”.

Knjiga je na Amazonu dostupna u formatu za Kindle uređaje, a cena iznosi 7,99 dolara.